Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Rescue Remedy

Rescue Remedy je  najpoznatiji Bahov preparat. U njegov sastav ulazi 5 od 38 pojedinačnih cvetova. Rescue Remedy je namenjen za situacije akutnog stresa i šoka za krizne situacije koje su u toku ili neposredno posle krize.

On ne preuzima mesto medicinskom tretmanu, ali pomaže da se izbegne mentalna patnja, omogućava telu da bez odlaganja započne sopstveni proces isceljenja. To je preparat za sve hitne situacije – kad postoje stanja panike, šoka, mentalne utrnulosti. On je umirujući i u traumatičnim situacijama kao što su: letenje, poseta zubaru, ispit ili neki važan razgovor, vakcinisanje, primena neke terapije na koju pacijent reaguje alergijski, iznenadne neprijatne vesti ili povrede, saobraćajne nesreće, prirodne katastrofe, toksične situacije ili iznenadna smrt nekog bliskog ili poznatog.
Rescue Remedy se može koristiti na razne načine što zavisi od potrebe i situacije. Može se nakapati 4 kapi u čašu vode i ispijati gutljaj po gutljaj , u što češćim intervalima, a može se direktno iz flašice nakapati 4 kapi direktno ispod jezika. U situaciji kada je neko u nesvesnom stanju, nakvase mu se usne preparatom ili se isti nakaplje na pulsne tačke na ručnom zglobu ili iza uha. Kod spoljnih povreda koje su nastale silovito može da se stavi na povređeno mesto kompresa natopljena rastvorom Rescue Remedy iz čaše.
Pošto Rescue Remedy nije preparat za sve, ako se desi da neko prečesto poseže za njim, to onda ukazuje da je osoba u krizi i da joj treba kombinacija koja će vremenom otkloniti probleme koji je muče. Postoji i Rescue Remedy krema koja u sebi pored nabrojanih preparata sadrži još i Crab Apple koja je izvrstan čistač i dezinficijens, a ne sadrži lanolin. Krema je idealna za modrice, nagnječenja, otekline, ubode insekata, posekotine i manje opekotine.
Prvi put ga je upotrebio dr Bach da bi povratio davljenika.

Daje se 4 kapi na svakih 10-15 minuta do poboljšanja. Uglavnom je dovoljno 3-4 ovakva uzimanja.
Može se takođe koristiti i spolja na povređena mesta- za posekotine, opekotine, ujede insekata, ogrebotine, hematome, podlive, modrice, ispucalu kožu, uganuća, hemoroide…
Sipamo 4 kapi preparata u čašu i time natopimo kompresu koju menjamo svakih 10 minuta.
Ne preporučuje se dugotrajna upotreba, već kao trenutno rešenje.On ne može da zameni medicinsku negu ali može da omogući brži oporavak tela i uma.