Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Rock Water

Rock Water preparat je za sve koji su u svojim stavovima rigidni, strogi, pravolinijski, ukidajući sebi sva  životna  zadovoljstva  jer  smatraju  da  im  ona  samo  smetaju  i  stoje  kao  prepreka  na njihovom putu. Rock  Water  osobe  su  kao  i  izvorna  supstanca:  tvrdi  prema  sebi,  strogi  sa  jakim načelima, potiskuju svoje vitalne potrebe kao što je hrana, san ili kretanje.
Nepopustljivi su prema sebi želeći da  budu zdravi, vitalni, aktivni i sve čine da  tako i ostane. Nadaju se da će tako biti primer drugima koji će slediti njihov princip koji vodi ka boljem i kvalitetnijem životu. Često su skloni perfekcionizmu iako oni sami, pa i njihova okolina, jako pati zbog toga. Pa ipak, veoma su tolerantni kada drugi pogreše. Mada se stalno trude da održe kontrolu nad sobom, ono  što  je  još  karakteristično za ovu esenciju  jeste da često potiskuju svoje emocionalne kao i seksualne potrebe jer je to u njihovim očima umanjuje duhovni razvoj.

Njihovo telo pokazuje klasične simptome stresa kao što je poremećaj u  ishrani,  glavobolje,  psihosomatski bolovi,  bol u želucu,  menstrualni poremećaj. Ostali simptomi su fanatizam,  jak perfekcionizam,  dogmatizam, unutrašnja i spoljašnja krutost.

Rock Water omogućava ovim ljudima da se opuste, da uživaju u zabavi i radostima života. Da  popuste, da postanu fleksibilni. Odnos sa samim sobom postaje uravnotežen i požrtvovanje i idealizam se  svodi  na pravu meru.
Bolesti od kojih mogu da boluju osobe u negativnom stanju Rock Water:
sve bolesti nastale kao posledica unutrašnje ukočenosti i nedopuštanja da stvari idu svojim tokom kao što su  problemi sa venama, kožna oboljenja, seksualni problemi vezani za prepuštanje, impotencija,  hroničan bol u leđima, ukočenost udova, reumatizam, anoreksija, zatvor, opsesivne neuroze, problemi sa jetrom, žuči…