Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Oak

Oak preparat je  za  sve koji se mnogo trude da dostignu svoj cilj  jer je za njih svakodnevni život  naporna borba.Iako im se njihov slučaj čini beznadežan nastaviće sa isprobavanjem, nastaviće sa borbom.

Slika  ove esencije je ratnik koji se umorio od svega ali ipak nastavlja sa borbom.Nikada ne odustaje iz straha da će pokazati slabost.Nezadovoljni su sobom ukoliko im bolest  ili potreba drugih pokvari ispunjavanje obaveza.Uopšteno su to veoma hrabre osobe koje su u stanju da se izbore i sa najvećim poteškoćama a da se njihova snaga volje i nada ni najmanje  ne  umanji. Poznati  su  kao  jako pouzdani  ali  su  pored  toga   ‘zavisnici’ od uspeha  jer  kada  sebi  postave  cilj  jedino  im  je u  glavi  kako će  ga  najbrže ostvariti  ne obraćajući pažnju na svoju okolinu.
Glavni simptomi:beskopromisnost, tvrdoglavost, tenzija, nepopustljivost, ambicioznost, preveliko požrtvovanje, stres, jak osećaj odgovornosti, strpljenje, nisu u stanju da se odmore, osećaju se dobro kada mogu pomoći, njihovo strpljenje  i izdržljivost  su  fenomen  za  druge. Čak i  kada  se potpuno  iscrpljeni  retko  će  se  požaliti. Svim sredstvima će se boriti protiv bolesti čak i kada je očigledno da neće biti pozitivnih rezultata.
Na fizičkom  nivou česta  je sledeća patologija: giht, HVS sindrom, tegoba sa kičmenim stubom, spazmi, reumatična artroza.
Oak pomaže osobi da razlikuje kada će rezultati uroditi plodom i kada ima razloga da se trudi, a kada ne. Da uvidi značaj odmora i relaksacije i da počne  da uživa u slobodnom vremenu.Ublažava osećaj odgovornosti i dužnosti.
Bolesti od kojih mogu da boluju osobe u negativnom stanju Oak:
bol u leđima, vratu, ramenima, išijas, reumatizam, autoimune bolesti sa tedencijom da postanu hronične kao što je reumatoidni artitis, dentalni problemi, uznemirenost, iscrpljenost.