Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Mustard

Mustard  preparat je za sve koji su tužni, depresivni i očajni kao da iznad njih visi hladan, tamni oblak kojiim sakriva radost i svetlost.Čini se da je nemoguće pronaći objašnjenje ili uzrok za ovakva raspoloženja.

Pod ovakvim okolnostima je skoro nemoguće biti veseo ili imati osećaj sreće  i radosti.Prirodno je da su ove osobe rezignirane i  nisu u stanju da se bilo čemu raduju. Tipična  je duboka tuga i  periodi teške depresije koji dolaze  i  odlaze bez objektivnog uzroka.
Imaju osećaj da sede u crnoj rupi.Ne borave u sadašnjosti koja im se čini nebitna kao što im je nebitno da li će drugi ljudi primetiti  u kakvom su stanju jer  ionako nisu prijemčivi za logična i  razumna objašnjenja i  tešenje.
U svojoj unutrašnjosti  imaju osećaj da su skamenjeni.
Bezrazložna depresija, endogena depresija, tuga, deprimiranost, loše raspoloženje, osećaj blokiranosti i pesimizam su glavni simptomi Mustarda.

Mustard pomaže osobi da se preporodi, da pronađe unutrašnju vedrinu tako da mračne epizode traju sve kraće i kraće dok se potpuno ne izgube.Pomaže da se nađe ravnoteža između uspona i padova.
Bolesti od kojih mogu da boluju osobe u Mustard negativnom stanju:
opsesivno-kompulzivni poremećaj, smanjeni libido, depresija posle operacije, gubitak apetita, nadimanje, gorušica, menstrualni problemi, teška trudnoća, pobačaj, tuga, stres, stomačni problemi, nejasni bolovi bez  vidljivog uzroka