Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Hornbeam

Hornbeam preparat je za doživljaj umora, mentalnog i fizickog pre započinjanja posla.Osnovni osećaj ove esencije je da kad ustanete ujutru nemate dovoljno snage za obavljanje svakodnevnih obaveza ali  na kraju ipak nekako izgurate dan.

Hornbeam je za sve one koji imaju osecaj da fizički ili psihički, nemaju dovoljno jačine da se nose sa težinom  i obavezama koje život sa sobom nosi.Svakodnevnica im se čini previše teška  i naporna bez obzira sto najčešće sve postižu.Za sve koji smatraju da im je potrebna mentalna ili fizička jačina kako bi lakše prošli kroz svakodnevne obaveze.Generalno smatraju da su poprilično razočarani trenutnom životnom situacijom, strahuju od novog početka nedelje.Često pate od glavobolje zbog umnih napora(čitanje ili učenje).Svoje obaveze odlažu koliko god je to moguće iz razloga što ne mogu da se odluče za novi početak.Neuspeh je njihov najveći strah.Frustriranost, pesimizam, jutarnja slabost, nesvesno bežanje u bolest, mentalni, fizicki i emotivni umor ukazuju na Hornbeam.Pored toga smatraju da im je ceo život strogo organizovan od strane drugih.U osnovi daju dobre rezultate u svemu sto čine ali im nedostaje motivacija.Od fizičkih simptoma se najčešće žale na: glavobolju, migrenu, slabost vezivnog tkiva, preopterećenje očiju.
Pošto ne vole da rade, energija ne cirkuliše i imaju porebu za stimulansima da bi se pokrenuli: kafa, alkohol, pušenje…  Pate od nedostatka koncentracije, dosade, umerene depresije, vrtoglavice, slabosti, slabijeg pamćenja…

Preparat pomaže osobi da lakše  započne posao, i vrlo brzo osoba oseća da sve ono što ju je držalo u mestu, sve one kočnice  koje joj nisu dale da se pomeri su nestale. Hornbeam nudi jednu svežinu, balansira energiju tako da se ona ne raspšuje. Pomaže u svakodnevnoj borbi protiv stresa.Omogućava dobar san, pružajući umu odmor. Deluje kao tonik na organizam, pomaže ujutro da ustanemo iz kreveta i suočimo se sa životom.
Bolesti  od kojih mogu da boluju osobe u negativnom stanju Hornbeam:
nervozan kašalj, poremećaj apetita, sna, memorije, hipotenzija, slabost, loša koncentracija, glavobolje, bol u očima, lenjost i nespremnost za posao, dentalni problemi, ubrzava izlečenje..