Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Heather

Heather preparat  se preporučuje osobama koje su toliko zaokupljene sopstvenim životom, bolesti, situacijom, da više nisu u mogućnosti da održavaju veze sa drugim osobama, bez obzira da li se radi o porodici, prijateljima ili kolegama.

Ove osobe imaju ekstremnu potrebu da budu  u centru događanja i svaki razgovor i temu prebacuju na sebe, pričaju samo o sebi, tako da druge osobe praktično beže od njih.
Osećaju se izgubljeno kada su sami i zato stalno trebaju publiku. Preteruju u opisu svakog simptoma, situacije, događaja, a od svake sitnice se pravi jako velika i važna stvar. Postoji potreba da se govori, nameće svoje mišljenje, a to prelazi u monolog gde se u detalje opisuju vlastiti problemi, bez da se drugima da šansa da dođe do reči.
Često se priča jako brzo i blizu lica druge osobe, a skoro svaka rečenica počinje sa “ja”.
Heather osobe ne vole biti same, ali ne primećuju da druge osobe izbegavaju kontakt sa njima, zato što im je naporno samo slušati tuđe probleme, bez interesa da se čuje drugo mišljenje.
Obično se radi o osobama koje su u detinstvu dobijale jako malo pažnje, često ostavljane same i nisu dobile dovoljno potvrde, ljubavi i vremena. Iz tog manjka pozitivne emotivne energije i prepuštenosti samom sebi, osoba pokušava privući pažnju drugih i stalnom pričom o sebi dobiti osećaj da je prisutna: čuje se, drugi slušaju, znači tu je. Pozitivni potencijal Heather kapi je vraćanje sposobnosti slušanja drugih.
Ponovo se može pomoći drugim osobama i vraća se razumevanje za probleme drugih. Razume se da i druge osobe imaju svoje probleme i potrebu da pričaju o njima, a ne samo da slušaju. Skoro svaka osoba prolazi bar jednom u životu Heather stanje, kada je toliko zaokupljena svojim problemom i ima potrebu i želju sa drugima razgovarati o tome.

Uzimanjem preparata osoba počinje da sluša sagovornika, da ga razume. Razvija empatiju.  Poštuje druge. Počinje sama da se suočava sa svojim problemima. Postiže emocionalnu nezavisnost, i nema više strah od usamljenosti.
Bolesti od kojih mogu da boluju osobe u negativnom stanju Heather:
astma, podrigivanje, iritabilan kolon, neusklađen hod, hipertenzija, kožne bolesti , hipohondrija, vrtoglavica, nesanica, klaustrofobija, histerija.