Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Gorse

Gorse je Bahov cvetni ekstrakt koji je potreban osobama koje su  ekstremno beznadežne, koje dignu ruke od svega i osećaju se  pobeđenim.

Pogođena osoba ima osećaj da je sve bezizlazno i da ne postoji više nada da će se naći rešenje problema. Ne može se čak ni zamisliti da bi se nešto moglo promeniti ili popraviti, nego se sve gleda negativno i nepopravljivo. Oseća se unutrašnji umor, manjak snage da bi se nešto pokrenulo ili popravilo, odustaje se.
Postoji ubeđenje da se boluje od neke genetski prouzrokovane bolesti od koje nema leka. Osoba misli da je osuđena da boluje i pati i ni ne pokušava da se izleči. Samo da bi se zadovoljio pritisak porodice ili prijatelja, bezvoljno se uzima terapija, ali bez ikakve nade ili vere da će doći do poboljšanja. Često se radi o osobama koje su kao deca rasli u siromašnim uslovima ili koje su često bile hronično bolesne, koje su imale psihički ili fizički bolesne roditelje.
Pozitivni potencijal Gorse je ponovno vraćanje nade i vere, bez obzira na postojeće fizičke ili psihičke probleme.  Pacijent je ponovo pozitivan, sretan i u mogućnosti da bolest ili na prvi pogled bezizlazna situacija vidi kao pozitivno iskustvo iz kojeg može nešto naučiti. U manje teškim slučajevima dobija se osećaj da se nalazi na putu ozdravljenja. Uzimanjem  Gorse preparata pesimizam se pretače u optimizam, učimo da se suočimo sa realnošću, da je prihvatimo i zatim da preduzmemo odgovarajuće korake. Gorse se naziva “svetlo na kraju tunela” jer vraća osobi izgubljenu nadu, da nije sve gotovo, da može još puno toga da se uradi.
Bolesti  od kojih mogu da  boluju osobe u Gorse stanju:
fatalizam, pesimizam, depresija, bleda koža, izraz ravnodušnosti, slab imunitet, anksioznost, nervoza, bubrežna insuficijencija, hronični poremećaji, traume, bolesti nogu, loša cirkulacija, bezuspešni klinički tretmani.