Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Genitian

Genitian preparat deluje protiv sumnje i obeshrabrenja. Pogođene osobe su obeshrabrene i depresivne, kada se stvari ne dešavaju kao što su planirali ili kada se pojave neočekivani problemi.

Dovoljan je mali neočekivani problem ili prepreka da se sve vidi crno i nepopravljivo i lako odustane.
U startu se reaguje negativno, pesimistično, skeptično, traži “dlaka u jajetu”, da bi se unapred izbegla razočarenja.
Nekada se čini da osoba čak uživa u ovom pesimizmu.

Za razliku od Mustarda, razlog za depresivno raspoloženje se ovde može definisati (gubitak partnera, prijatelja, radnog mesta, bolest itd).

Kod oboljenja koji su već na putu ozdravljenja ili u pomacima u životu, dovoljan je mali problem da se izgubi hrabrost i dobro raspoloženje.
Gentian pomaže osobama koji se osećaju obeshrabreno nakon duge ili za vreme hronične bolesti.

Osobe koje često trebaju Gentian u stvari žele verovati u pozitivne stvari, ali ne mogu.
Čašu vide polu praznu a ne polu punu.
Dobar je i za decu koja su zbog opterećenja u školi izgubili motivaciju i snagu za dalje.

Pozitivni potencijal Gentiana je u shvatanju da se nije izgubila bitka ako se sve dalo od sebe, bez obzira na ishod borbe.Ovaj cvetni ekstrakt vraća poverenje i veru u pozitivne stvari, smisao života, intuiciju i sopstvenu snagu.
Nikakav problem nije nerešiv, ni jedan zadatak prevelik, sve se može rešiti.Javlja se pozitivno raspoloženje i pozitivan pristup životu, tako da se sve poteškoće mogu prevazići.

Genitian nam vraća borbenost duha, daje nam objektivan pogled na život, veru  i nadu u sebe i svoje sposobnosti.Kontroliše bol i očaj. Pomaže nam da uvidimo da je život dobar, da ima još puno dobrog za nas, i da možemo nastaviti dalje tako što ćemo preći preko prepreke.
Bolesti od kojih mogu da boluju osobe u negativnom stanju Gentian:
ćudljivost, depresija, pesimizam, anksioznost, drhtanje, opsesivno osećanje da je sve u redu, hronične degenerativne bolesti, kašnjenje u lečenju zbog nepoverenja, kosti, hipotenzija, slabost, vrtoglavica, zaraza, hipohondrija, obeshrabrenje čak i kod jedne epizode seksualne impotencije