Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Crab Apple

Crab Apple preparat  čisti dušu i telo i preporučuje se ljudima koji se osećaju psihički i fizički prljavo i imaju malo samopouzdanja.

Prisutan je preteran nagon za čistoćom, redom i perfekcijom koji može preći u preterano fiksiranje na detalje, sve u cilju perfektnog izgleda sebe i okoline.
Stalno pranje ruku, tuširanje više puta dnevno nisu ništa neobično za ove ljude. Strah od insekata, bakterija, zaraznih bolesti, pokvarene hrane je stalno prisutan.
Sve što odstupa od idealne, ali nerealistične slike koju ove osobe imaju ih nervira i opterećuje.
Tipično za ove osobe je da ne mogu započeti novi posao pre nego što im je radno mesto perfektno pospremljeno.

Ove osobe su jako senzitivne i primećuju puno više nego što mogu da podnesu. Zaustavljaju se na detaljima i tako zaboravljaju cilj koji imaju pred sobom.
Crab Apple je neophodan ljudima koji se preterano stide, kao i u slučaju malih telesnih simptoma kao što su mali osipi, ekcemi ili perut.

Isto tako, osobe koje imaju problema kada treba doći do telesnog kontakta sa drugim osobama: poljubac, rukovanje, dojenje deteta… trebaju ove kapi.

Kapi se mogu koristiti i kao losion (nekoliko kapi ekstrakta se sipa u vodu) koji se nanosi na osip, ekcem , zatim kao kompresa ili kupka (10 kapi).
Crab Apple se koristi i kao podrška kod posta, kod prehlada, nakon hemoterapije, terapije antibioticima, te svih ostalih procesa čišćenja organizma.
Ovaj Bahov biljni ekstrakt se preporučuje i osobama koje rade sa bolesnim ljudima da bi uspeli otkloniti negativnu (bolesnu) energiju.

Pozitivni potencijal ovog biljnog ekstrakta je vraćanje pozitivnog pristupa sebi samom i prihvatanje tela sa svim manama.

Nova pozitivna slika sebe samoga dovodi i do opuštenijeg pristupa sopstvenom izgledu i okolini.
Uzimanjem preparata postajemo hrabri u sagledavanju naših mana i vrlina. Prevazilazimo  osećanje stida i srama zbog onoga kakvi smo, počinjemo da prihvatama sebe. Počinjemo da volimo sebe zbog onog što smo. Naša sklonost ka redu i čistoći ostaje ali ona nije sama sebi cilj, već je normalizovana.
Bolesti od kojih mogu da boluju osobe u negativnom stanju Crab Apple:
umor, kožne alergije, bubuljice, psorijaza, bradavice, napad astme kod onih koji ne mogu da prihvate nečistoću, mučnina, vrtoglavica, povraćanje kod onih koji se osećaju moralno prljavima,  trovanje od zloupotrebe alkohola, opojih droga i lekova, poricanje ili odustajenje od seksa, bol u zglobovim i reumatizam, sadomazohizam, bolesti zavisnosti, polne bolesti, zadržavanje vode, hronični sinusitis, toksični ili infektivni procesi.