Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Chicory

Chicory preparat  je potreban posesivnim, egocentričnim osobama koje vole da manipulišu drugim ljudima. Ove osobe očekuju da se okolina ponaša onako kako su oni zamislili, a ako se to ne desi, onda kritikuju, mešaju se u njihove živote, kukaju i smetaju.

Za svoju okolinu su uvek tu, ali su spremni da daju drugima nešto samo ako će za uzvrat dobiti ono što žele. Očekuju zahvalnost, potvrdu, osećaj da  drugi zavise od njih, a ljubav je uvek vezana za neki uslov.
Chicory osobe ne vole da budu same, žele da su stalno u centru pažnje, da ih drugi služe i smatraju da je to potrebno i da su to zaslužili. Tipični slučaj su posesivni roditelji koji se svojoj, već odrasloj deci, petljaju u život, organizuju sve za njih (bez da su ih pre toga pitali da li to žele), stalno ih kritikuju i odnose se prema njima kao da su bebe koje nisu sposobne same da urade bilo šta.
Bez obzira što se osećaju unutrašnje snažni, nekada se sažaljevaju i odaju utisak da su povređeni. U nekim slučajevima se prave bolesni, da bi time privukli pažnju. Kao na primer, majka koja odjednom ima bolove, kada dete želi da ode od nje.
Vole da pričaju i imaju predrasude, već unapred stvoreno mišljenje o drugima, tvrdoglavi su i vole da se svađaju.

Iako Chicory osobe spolja izgledaju kao jake i stabilne osobe, iza ove fasade se krije veliko nezadovoljstvo, praznina, potreba za ljubavi.
Mnogi od njih nisu u detinjstvu dobili dovoljno ljubavi, potvrde ili priznanja od roditelja.
Imaju stalni strah da će izgubiti prijatelje, partnera ili materijalne stvari. Lako se uvrede i stalno pričaju šta su uradili drugima, a šta su od njih dobili nazad.

Chicory je dobar i za decu, kojima je potrebna stalna pažnja roditelja ili okoline i koja moraju uvek biti u centru pažnje. Ukoliko dete odmah počinje da plače ako je ostavljeno samo (pa makar samo na nekoliko sekundi) ili kasnije ako ucenama, trikovima ili sličnim pokušava da privuče pažnju drugih, verovatno su mu potrebne ove kapi.

Nakon uzimanja kapi, ponovo je moguće davanje drugima bez očekivanja uzvratne usluge. Javlja se tolerancija za drugo mišljenje i poglede na život.
Život se ponovo vidi pozitivno i ispunjeno i vraća se samouverenost, tako da nije potrebna stalna potvrda drugih o vlastitoj vrednosti.
Druge osobe se prihvataju otvoreno, prijateljski i pazi se na njihova osećanja.

Uzimanjem Chicory  osoba se uravnotežuje da bezuslovno voli, bez očekivanja,  uči da se nepristrasno interesuje za druge. Ima poštovanje prema tuđoj želji za slobodom. Osoba više nije nesigurna, sebična i nema želju za posedovanjem drugih. Uspeva da prevaziđe osećaj  unutrašnje praznine.
Bolesti  od kojih može da boluje osoba u negativnom stanju Chicory:
posttraumatska depresija zbog odvajanja, poremećaji u ishrani, ginekološki problemi, čvorići u grlu, astma, kašalj,promuklost, hipohondrija…