Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Cherry Plum

Cherry Plum  preparat  je za ljude koji se boje da će izgubiti kontrolu nad svojim ponašanjem i koji po svaku cenu pokušavaju da se kontrolišu ili potiskuju svoja prava osećanja o kojima ne mogu razgovarati sa drugima.
Dolazi do osećaja da će uskoro doći do sloma živaca, duboke beznadežnosti i straha da će  poludeti.

Cherry Plum je za osobe koji imaju osećaj da će u svakom trenutku eksplodirati, koji imaju strah da će popustiti nekontrolisanim impulsima koje neće moći podneti.
Ove osobe ponekad svojim izjavama i komentarima vređaju okolinu i ponašaju se histerično pred prijateljima i porodicom, a često dobijaju i nekontrolisane napade pune ljutnje i agresije, gde mogu i da razbijaju stvari ili u ljutnji naprave neku štetu.
Ove osobe su u detinstvu bile primorane da kontrolišu svoja osećanja, jer im je okolina stavila do znanja da se osećanja trebaju zadržati za sebe. Time je došlo do potiskivanja osećanja i straha od njih.
Pozitivni potencijal Cherry Plum biljke pomaže ljudima da opuštanjem unutrašnjih pritisaka počnu da racionalno razmišljaju i da se tako ponašaju. Olakšava im se da se suoče sa životnim i unutrašnjim problemima i da ih lakše rešavaju. Vraća im snagu, opuštenost i hrabrost, osobe mogu da definišu svoja prava osećanja i govore o njima.
Deca koja noću mokre u krevetu mogu sa ovom biljkom pobediti svoje strahove koje u toku dana kontrolišu i potiskuju a noću kada se opuste, opuštaju i unutrašnji pritisak koji se ispoljava mokrenjem.
Kod problema u vezi, kada se danima skupljaju problemi i agresije o kojima se ne priča otvoreno, Cherry Plum pomaže da se partneri otvore i razgovaraju pre nego što dođe do kritičnih situacija.
I u poslovnom životu ova biljka pomaže da se lakše suoči sa problemima i stresom.
Za decu, koju roditelji u toku dana drže pod strogom kontrolom, njihovi strahovi  mogu da se izraze noću u vidu mokrenja u krevete.
Za decu koja odbijaju da idu u školu posle opomene nastavnika.Za strah od nastupa.
Za strah od gubitka pameti, strah da ne poludimo jer nas situacija izluđuje.
Za neracionalne misli i postupke.
Preparat pomaže da kontrolišemo svoje impulse, da ih nadjačamo i da svojim postupcima upravljamo sa razumom.
Bolesti od kojih boluju osobe u negativnom stanju Cherry Plum:
melanholija, anksioznost, kompulzivni poremećaji, panika, očaj, ludilo, nasilje, halucinacije, gubitak glasa, teško disanje, zapaljenje živaca, konstipacija, alergija, perut, gubitak kose, kamen u bubregu, akne, psorijaza, ekcem, mucanje, tikovi, loša cirkulacija, bes, udaranje glavom o zid, pljuvanje kod dece, histerični krici