Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Beech

Beech  pomaže ljudima koji su netolerantni, stalno kritikuju, nemaju razumevanje za druge i ne pomeraju se u svojim razmišljanjima i principima.

Ono što je dobro u ljudima se teško vidi i priznaje. Osobe imaju stalni osećaj da su nešto posebno, bolji od drugih, ponašaju se arogantno i nameću svoje mišljenje drugima.
Pored predrasuda, intolerancije, ove osobe imaju i lošu osobinu da osuđuju druge bez razmišljanja o razlozima i osećanjima drugih, zato što su vlastiti osećaji blokirani. Kada ih drugi počnu kritikovati, reaguju osetljivo i uvređeno.
Ukoliko se druge osobe ponašaju drugačije nego što su si Beech osobe zamislile, dolazi do jakih negativnih reakcija. Osobe misle da su uvek u pravu, dok svi ostali, koji ne misle kao oni, greše. Svaku grešku drugih ljudi odmah primete i nemaju razumevanje za njih .
Kada su ove osobe u blokiranom stanju, ponašaju se kao da je sve u redu i pokazuju preterano i lažno razumevanje iako ih “glupost” drugih nervira.
Pozitivni potencijal Beech-a je razvijanje tolerancije, saosećanja i povezanosti sa drugim ljudima. Kada kritikuju druge, to rade sa više osećaja, takta i tolerancije. Kritika drugih se lakše prihvata i uzima konstruktivno sa željom da se nešto pozitivno promeni.
Uzimanje kapi dovodi do razvoja pozitivnog načina gledanja na život, te primećivanja pozitivnih osobina i dobrote u drugim ljudima.

Bolesti od kojih mogu da boluju osobe u negativnom stanju Beech:
alergije, proširene vene, problemi sa žuči, bolovi u zglobovima, stezanje vilice, pritisak u grudima, otežano mokrenje, razdražljivost