Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Agrimony

Agrimony je preparat  za ljude, koji spolja  izgledaju srećni i veseli, ali čija veselost i duhovitost krije strahove, brige, u nekim slučajevima i teške muke, koje dotične osobe ne kriju samo od drugih, nego i od sebe.

Ukoliko osobe kojima treba Agrimony imaju bilo kakve bolove, šale se na sopstveni račun i ne pokazuju interes da se suoče sa sopstvenim strahovima. Ako se direktno pitaju za određeni problem, obično ga negiraju ili potcenjuju.
Samoća se izbegava, a jako izražena socijalna strana se koristi kao beg od sopstvenih problema.
Tamne i neugodne strane života se ignorišu, ne uzimaju za ozbiljno i svako suočavanje sa problemom se izbegava. Pokušavaju  svima ugoditi samo da ne bi došlo do konflikta, bez obzira na posledice.
Nemiran san sa napornim mislima opterećuje ne samo psihu nego i telo.
Mnoge Agrimony osobe pokušavaju rešiti svoje probleme alkoholom, tabletama, drogom, preteranim jelom.

Pozitivni potencijal ovih osoba je u stvarnoj veselosti, društvenosti, otvorenosti i prihvatanjem i negativnih životnih strana. U tom slučaju je raspoloženost iskrena, problemi se gledaju iz prave perspektive.

Bolesti od kojih mogu da boluju osobe u negativnom stanju :

anksioznost sa stezanjem u grudima, euforično raspoloženje, perfekcionizam, usamljenost sa depresijom, urinarne infekcije, bolni odnosi, leukemija, aritmija, tahikardija, bol u ledjima, zavisnost od pušenja, alkohola, droga, razdražljiva creva, bulimija, anoreksija,  tikovi, astma, alergije, psorijaza, psihološka mučenja