Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Doziranje preparata

Doziranje preparata

 

  • kratkotrajna upotreba, urgentne situacije
  • tretiranje hroničnih problema

 

 

Standardna doza preparata je 4 puta po 4 kapi ispod jezika iz bočice za tretman.
Na ovaj način se u dužem vremenskom periodu tretira bilo koji hronični problem – nešto sto osobu dugo muči i sa čime se teško nosi.Pomenuti  problemi se mogu  rešavati i dodavanjem potrebnih preparata u času vode, soka ili čaja koji se ispijaju u toku dana ali je ovaj način manje ekonomičan.
Kada je potrebno razrešiti neko prolazno raspoloženje ili  neku urgentnu situaciju odgovarajući preparati se dodaju u čašu vode, soka i ovo se pijucka u kratkim vremenskim intervalima ( ponekad na svakih 5-6 minuta ) sve do potpunog olakšanja ili razrešenja problema.
Ako je osoba u nesvesnom stanju preparat se nakapa na usne, pulsne tačke na zglobovima ili iza uha i vrlo brzo dolazi do osvešćivanja.
Preparati se uzimaju onoliko dugo koliko je potrebno da se otklone problemi. Nekada je to kratko a nekada je potrebno i duže uzimanje- to zavisi od težine problema.Najbolji pokazatelj da je došlo do eliminisanja problema je kada osoba koja je koristila preparat počne isti da zaboravlja da uzima.To je znak da se može prestati sa uzimanjem preparata.

Broj preparata u flašici

Broj preparata u upotrebnoj flašici moze biti različit jer stavljamo onoliko preparata koliko je potrebno da pokrijemo sve vidljive aspekte trenutnog stanja pacijenta. Može biti samo jedan ili maksimalno sedam razlicitih preparata.

Uzimanje preparata

Preparati se mogu uzimati na dva načina: oralno i spolja.
Odrasle osobe preparat oralno uzimaju nakapavanjem, iz bočice za tretman, ispod jezika ili ispijanjem u gutljajima vode, soka ili čaja u koje su dodate.
Bebama se razblažena doza preparata dodaje u bočicu soka, mleka ili  u hranu, a mogu se dati i na kasičicu. Ako pak beba samo sisa onda će preko majčinog mleka dobiti potrebne preparate koje će majka uzimati.
Spolja (preko kože) preparati se uzimaju tako što se nakapaju na usne, pulsne tačke, ili iza uha.
Takođe se mogu stavljati obloge ili krema Rescue Remedy na oštećenja ili nagnječenja kože: bubuljice,modrice, opekotine, ogrebotine itd.
Kako su ljudi- ličnosti i njihovi problemi višeslojni u terapiji sa Bahovim preparatima se ide „sloj po sloj“. Prvo se deluje na ono što je najvidljivije (površinski sloj). Kada se taj sloj uravnoteži i eliminiše negativno, otkriva se sledeći sloj koji se sada na isti način eliminiše i tako skidajući sloj po sloj dolazi se do suštine tj. srži  problema koji treba otkloniti.
Bahovim preparatima se pored ljudi mogu tretirati i životinje i biljke. Životinjama se daju u vodi za piće a biljkama prskanjem, zalivanjem ili mazanjem oštećenih delova.