Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

O nama

Centar  za Bahove kapi i aromaterapiju

 


Centar je osnovan je sa željom da čoveka vrati  prirodi i prirodnim zakonima, i pomogne mu da uspostavi narušenu ravnotežu u sebi i oko sebe . Ljudi su, konačno shvatili važnost prirode i instiktivno joj se vraćaju.

Zdravlje je oduvek  bila prva i osnovna čovekova potreba. Čovek današnjeg doba, pritisnut svakodnevnicom, u borbi za opstanak i egzistenciju, uz stalne brige i stres, zaboravio je na sebe i svoje zdravlje. Živeći ubrzanim tempom prestali smo da osluškujemo svoje potrebe .
Kao posledica toga mi se stalno tražimo- idemo kroz život nemirni i nezadovoljni.No bez obzira na sva  ograničenja samo i jedino mi smo odgovorni za sebe.Ne trebamo biti pasivni posmatrači sopstvenog života, ne možemo samo  čekati da drugi urade nesto umesto nas, jer svako ko sebi uskraćuje prirodni razvoj ne može biti srećan.Zbog toga sami moramo učiniti nešto za sebe jer  nije važno koliki je tuđi uticaj na nas: važni smo mi – gde MI počinjemo i šta  MI možemo učiniti za sebe.Na sreću, sve više raste svest o potrebi da “budemo svoji” i u harmoniji sa samim sobom.

Najefikasniji, najdostupniji, najjednostavniji način sprečavanja bolesti i unapređenje zdravlja je poboljšati kvalitet života.
Centar za Bahove kapi i aromaterapiju  stavlja PREVENCIJU kao zlatno pravilo.

Prevencija je najbrži, najbolji i najdelotvorniji put do zdravlja. Posebno naglašavamo značaj  znanja, stručnosti, morala, kvaliteta, susretljivost, poštovanja, diskrecije, privatnosti.

Naš je zadatak pronaći uzroke problema i poremećaja te osvestiti to kod klijenta.Holistički i individualan pristup prema svakom klijentu je naš imperativ a to podrazumeva  rad na svim nivoima – emotivnom, mentalnom, duhovnom i fizičkom.Posmatramo celu osobu, ne samo spoljašnje i na prvi pogled očigledne simptome, već tražimo uzroke problema jer, svaka osoba je individua za sebe.

Naše zdravlje je od velike važnosti, i to ne samo  fizičko.Emotivno  zdravlje se često nepravedno, nekada možda i svesno, zanemaruje.

Da bismo to ispravili, koristimo holistički pristup  sa svim svojim  znanjima  i veštinama u raznim komplementarnim terapijama koji podržavaju  prirodnu  lekovitu sposobnost Bahovih preparata u cilju  unapređenja zdravlja, sreće i vitalnosti .

Naš pristup je prilagođavanje Vašeg terapijskog  programa vašim  individualnim  potrebama što može uključivati ​​pojedinačnu terapiju ili kombinaciju  Bahovih kapi, aromaterapije, holističke masaže , savete o prehrani, prirodne kozmetike, a sve zavisno od  vaših  jedinstvenih potreba i želja  utvrđenih na prvom  sastanku.

Važno je shvatiti da je zdravlje  rezultat  toga kako s  osećamo  – naše telo reaguje  na  način na koji mislimo, osećamo i delujemo, tako da  moramo negovati naš um pozitivnim mislima i osećanjima.

Za uspeh u rešavanju problema i negativnih stanja kod klijenata potrebno je sledeće:
  • osloboditi telo od napetosti (psihičkih, fizičkih, emocionalno)
  • ojačati imunološki sistem
  • živeti zdravim načinom života (zdrava ishrana, fizička aktivnost u skladu sa godinama i zdravstvenom stanju)
  • kontrolisati stres
  • imati zdrav i kvalitetan san
  • ostvariti uzajamno poverenje između klijenta i terapeuta

 

Saradnja i uzajamno poverenje između klijenta i terapeuta, važan je faktor za uspeh svake terapije. Aktivan, otvoren i iskren pristup bez lažnih nada i obećanja, uz veru u uspeh terapije izgradiće čvrstu vezu klijent – terapeut, koja neće biti opterećena negativnim emocijama, sumnjama i strahom.

Koristeći Bahove cvetne preparate i eterična ulja najboljeg kvaliteta veoma brzo ćete  videti sve njihove dobrobiti i moć da naš rastrzan organizam koji je izbačen iz ravnoteže vrate u ravnotežu, uklone negativne emocije i tako omoguće i naše fizičko ozdravljenje.

Šta su Bahovi Cvetni preparati?

Bahovi  cvetni preparati su skup cvetnih esencija koji dovode u balans  naše unutrasnje biće- ono kakvi stvarno jesmo i onoga kako se prikazujemo u okruženju ispunjavajući tuđa očekivanja.Svako udaljavanje od naše prave prirode dovodi do nezadovoljstva a onda i bolesti.

Bahovi  cvetni preparati su dokazano brz, ali nežan način da ponovo budete srećni, da povratite ravnotežu , dobijete novu životnu snagu i hrabrost i na taj način živite  život punim plućima.