Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Aromaterapija za životinje

Sve dobrobiti aromaterapije ljudi su već odavno iskusili na sebi, a odnedavno ljubitelji životinja blagodati esencijalnih ulja mogu pružiti i svojim kućnim ljubimcima. Njima, kao i čoveku, ona pomažu u revitalizaciji i jačanju imunološkog sistema.

Na principima aromaterapije osmišljena je i posebna ogrlica za pse i mačke. Ogrlica s mirisom lavande ima naročito smirujući učinak, pa je zbog toga  i najtraženija.

Za lečenje depresije ili manjka energije kod pasa, odlične su ogrlice s mirisom geranija. Ogrlice su prilagođene različitim veličinama pasa. Osim ogrlica, u ponudi su i razne svećice (ali ne smete ih nikada ostaviti zapaljene same s ljubimcem), jastučići za spavanje i drugi preparati. Za pse se najčešće koriste lavandina ulja, koja imaju relaksirajuća svojstva. Uz to, pomažu još kod svraba i zaceljivanja rana. Ako ljubimca muče alergije, pomoći će mu kombinacija ulja limuna i vode, kojom nekoliko puta dnevno treba poprskati prostor u kojem boravi.
Protiv agresivnosti odlično je ulje sandalovine i ylang ylanga, a tegobe uzrokovane artritisom ublaži će esencije bora, ruzmarina i smreke. Kod opekotina pomaže lavanda i ruzmarin, a lavanda i kamilica dobre su za obuzdavanje problema s hiperaktivnošću.