Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Napravite vlastiti parfem

Napravite vlastiti parfem

Ako težimo nekom posebnom mirisu, on nam može biti i neka vrsta psihološke poptpore- verni pratilac, bezbedno mesto ili izvor samopuzdanja.Svako treba imati šansu da izrazi sebe kroz parfem ukoliko to želi, koji će nositi vaš potpis i koji ćete sami kreirati prema onome što osećate i prema mirisima koji su vam najdraži.

Eterična ulja savršen su alat za početnike u izradi parfema. Stvaranje parfema s eteričnim uljima, osim mirisnog, ima i terapijsko dejstvo pa ćete se njima moći opustiti, napuniti energijom.Ako se sami dobro osećamo, to se odražava na naš izgled, što obično donosi pozitivne reakcije u okruženju.

Radionica: Osnove prirodne parfimeristike

Kreirajte svoj lični, jedinstveni miris !

Moduli radionice su:
• parfemi nekad i sad
• uticaj eteričnih ulja na emocije – miris kao sredstvo suptilne komunikacije
• podela eteričnih ulja na gornju, srednju i donju notu
• izrada ekoloških parfema u kućnoj radinosti
• uljani parfem – demonstracija izrade
• alkoholni parfem – demonstracija izrade
• individualni doživljaj mirisa, note, akordi…

Tokom praktičnog rada svako prema svojim mirisnim naklonostima iz osnovne palete od 9 eteričnih ulja bira sastojke svog parfema. Sastojke zatim međusobno kombinuje, proverava kako se slažu, planira sastav svog parfemskog preparata, odlučuje o razmerama i na kraju mirise onako kako je baš pozeleo -jedinstveno.
Vaše kreacije parfema nosite sa vama da bi mogli i dalje da uzivate u njima.

Rezultati mnogih sprovedenih istraživanja vrlo precizno upućuju kako koji prirodni mirisni materijal deluje na našu psihu i emocije. Izborom parfema mi zapravo biramo mešavinu mirisnih komponenti čije nam je terapijsko delovanje potrebno.