Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Scleranthus

Scleranthus je preparat za nesigurnost, unutrašnju  disharmoničnost,  iznenadne  promena  raspoloženja i mišljenja. Preparat je za  sve  koji  pate  zbog  toga  što ne mogu  da  se  odluče  između  dve različite stvari jer im se čas jedno, čas drugo čini ispravno.

Uopšteno su  to mirne osobe koje svoje problem radije zadržavaju za sebe nego što će se nekome poveriti. Prioritet želja im se stalno i naglo menja, u toku razgovora skaču sa jedne teme na drugu, često ne dovršavaju misao i rečenicu. Rezervisani su, jer misle da im drugi ne mogu pomoći, pošto je ovo odluka koju sami moraju da donesu.Preplašeni su da ne naprave pogrešan izbor i taj strah ih tera da traže savršeno rešenje, zbog koga neće zažaliti.Mogu biti očajni kada shvate da ne mogu da donesu odluku.
Fizički nivo je ogledalo njihove unutrašnjosti: svi simptomi iznenada i naglo dolaze  i  prolaze  (temperatura,  bolovi  itd.),  gestovi  su  brzi  i odsečni, strahovi  od neuspeha im blokiraju racionalno razmišljanje,  imaju tegobe sa kilažom, sa svim parnim organima (npr. uši, bubrezi), veoma često imaju nesvestice.

Scleranthus nam pomaže da napravimo prioritete, pomaže da se orijentišemo i napravimo izbor, iako to nije savršen izbor bar smo ga napravili i prekinuli neprekidno, isrpljujuće biranje koje nije ničemu vodilo. To donošenje odluke nam pomaže da krenemo dalje, da se pomerimo sa mrtve tačke. Uspevamo da napravimo zlatnu sredinu, emotivnu,mentalnu,fizičku. Uravnotežuje nas, i donosi mir u duši.
Kao i svi preparati iz ove grupe nesigurnost i Scleranthus pati od vrtoglavice, loše koordinacije pokreta, nedostatka koncentracije, manične depresije, mučnine pri putovanju…
Bolesti od kojih mogu da boluju osobe u negativnom Sclerantus stanju:
depresija, apatija, ćudljivost, lutajući bolovi, bulimija sa gubitkom apetita, sindrom iritabilnog kolona, hipotenzija, slabost, dismenoreja, menstrualni problemi i problemi reproduktivnih organa, teška trudnoća, abortus, meteoropatija, bolest letenja, nesanica i dnevna pospanost, malaksalost, osip, povratne groznice, glavobolje, naizmenični zatvor i kolitis, hipohondrija, stres, loša koncentracija, psihomotorna nestabilnost, bolest svih parnih organa oči, uši, jajnici..