Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Reč terapeuta


Zovem se Emina Sarić.Po zanimanju sam Bahov praktičar i aromaterapeut.


Duboko verujem da svaki čovek svojom unutrašnjom snagom i znanjem može doprineti svom dobrom zdravlju. Zastupam mišljenje da se čovek kao sastavni deo prirode može vratiti u ravnotežu koristeći samo prirodne supstance. Na tom putu pomoći ću vam svojim znanjima o Bahovim cvetnim esencijama, eteričnim uljima i biljkama, prateći isceljujuću  moć prirode.

Izučavajuci Bahove cvetne kapi, aromaterapiju, nutricionizam i fitoterapiju sve sam  više napredovala na putu ostvarenja svog cilja a to je savetovanje i pomaganje.Predamnom se otvorio celi jedan novi svet, u svim svojim bojama, mirisima i veličanstvenoj raskoši. Od tada  sebi i drugima pomažem Bahovim kapima, eteričnim uljima i masažom, a pravljenje raznih mirišljavih krema, seruma, tonika, parfema od biljaka i  eteričnih ulja  moja je velika ljubav!
Sledeći  prirodu i  svu njenu jednostavnost, naučila sam da uživam u životu , da se radujem svetu oko sebe.Volim svoju decu, svog namćorastog mačka Kikija  i luckastu kucu Mazu.Volim svoje prijatelje, miris lavande, vanile, cimeta , miris mora ,Provansu,letnje jutro na Kalemegdanu..miris lipe u mojoj ulici.Volim svoj grad ….i volim to što radim!
Beskrajno  sam zahvalna za nova saznanja koja me vode istinskoj spoznaji svoje prave prirode , koja mi jačaju volju i omogućavaju kontrolu nad sopstvenim životom.Zahvalna sam na novim iskustvima,  jednom  novom   svetu  kretaivnosti i neizmernih mogućnosti, otvaranju novih horizonata, mogućnosti učenja od najboljih.
U svrhu što profesionalnijeg pružanja usluga klijentima i daljoj edukaciji praktičara, osnovano je „Udruženje za promociju i  širenje metode dr. Edvarda Baha“ – „Bahove cvetne esencije“, čiji sam član i gde sam i završila školovanje iz oblasti Bahovi cvetni preparati i postala Bahov praktičar, a posedujem i sertifikat o zvanju Bahovog praktičara izdatog od Bahovog centra, Engleska.Udruženje ima kodeks ponašanja koji svi Bahovi praktičari moraju da poštuju u svom radu sa klijentima.
Školovanje iz oblasti Aromaterapije  završila sam u “AromaViti-učilištu za aromaterapiju”-Zagreb licencirana od strane“ Sherlley Price International College for Aromatherapy“ Velika Britanija i  dobila zvanje –Aromaterapeut.Član sam Udruženja aromaterapeuta Srbije.

Možete me kontaktirati i zakazati vaš termin ako želite da :

  • Vratite u ravnotežu vaša negativna emotivna i mentalna stanja (netoleranciju, strahove, lošu koncentraciju, nedostatak samopuzdanja, gubitak nade, impulsivnost, usamljenost, depresiju..) a samim tim poboljšate i vaše fizičko zdravlje koristeći Bahove cvetne preparate. Vreme provedeno kod nas treba da odvojite samo za sebe- tu smo da vas čujemo, da nas pitate šta želite i da se prilikom razgovora i tretmana lakše usredsredite na svoje emotivno stanje i da tako lakše i jasnije izrazite svoje misli i osećanja a Bahov praktičar je tu da vas sluša i na kraju zajedno sa Vama napravi najbolji izbor cvetnih esencija.
  • Uživate u aromaterapeutskim masažama, lifting masažama lica i preparatima napravljenim od najkvalitetnijih biljnih i eteričnih ulja.Kreme za lice i telo, mešavine ulja kao i ostali preparati koje izrađujem (tonici, pilinzi, pakovanja za kosu, serumi protiv bora) se prave na licu mesta- odredjuju se individualne potrebe klijenata.Korsitite prirodne preparate bez parabena, kozervansa i ostalih štetnih hemijskih sastojaka.
  • Napravite lični parfem – prema svojim mirisnim naklonostima iz velike palete eteričnih ulja izaberite sastojke svog parfema. Sastojke ćemo međusobno kombinovati, proveravati kako se slažu, planirati sastav vašeg parfemskog preparata, odlučivaćemo o razmerama i na kraju ćete mirisati čudesno. Izborom parfema tj. eteričnih ulja mi zapravo biramo mešavinu mirisnih komponenti čije nam je terapijsko delovanje potrebno. Moja je krajnja namera da miris izazove emociju, promeni atmosferu u prostoru, obogati vaš život i da vas ponekad vrati u prošlost.

 

Preporuke

Bahove kapi su čudesne. Sticajem srećnih okolnosti upoznala sam Eminu(Bahov praktičar i aromaterapeut), koja ima izuzetan psihološki pristup u radu sa klijentima i zrači toplinom i razumevanjem. Počela sam da koristim kapi u periodu kada sam bila hronično umorna i iscrpljena usled brzog života i kontinuiranih sitnih stresova. Kroz razgovor i niz konkretnih pitanja Emina vešto otkriva moje trenutno emocionalno stanja i raspoloženje i shodno tome kombinuje biljke čije dejstvo vodi ka vidnom poboljšanju na raznim nivoima.
Jako sam zadovoljna našom saradnjom i svima toplo preporučujem Bahove kapi.
Ivana.P, London
Topla Preporuka!

Terapeutkinja Emina S. je nenametljiva i blaga u svom pristupu, ali vas već na prvom koraku opušta i pridobija. Lako uspostavlja kontakt i stvara sigurno okruženje, neprimetno vas navodeći da se otvorite i podelite i najtananije ili potisnute osećaje. Kao terapeut, ona u isto vreme ume da sluša i da vam da podstrek da ništa što osećate, a podelite sa njom, nije nebitno ili nevažno. Vrlo je posvećena i ono što je meni bilo od izuzetne važnosti- pruža vam objašnjenja za terapiju koju je odabrala, a koja je u mom slučaju bila nepogrešivo precizna.
Za mene lično, terapija Bahovim kapima, prema kojima sam u prvom susretu bila pomalo oprezna, je pravo otkriće! Iako sam tek na početku terapije, već mogu da osetim da se prvobitna tenzija, nemir i pritisak neprimetno smanjuju i da počinjem da osećam opšte poboljšanje. One nisu čudotvoran lek koji na veštački način otupljuje vaša čula i stvara osećaj da ste dobro. Upravo suprotno, Bahove kapi vas neprimetno i postupno vode ka boljem stanju menjajući vašu perspektivu i ugao gledanja. Uz to, one su prirodne, bez štetnih efekata, blage i blagotvorne. Od srca ih toplo  preporučujem!

Lidija B., Beograd

„Iako sam isprva mislila da nema potrebe za uzimanjem Bahovih kapi, nisam ni slutila koliko su mi zaista bile potrebne, i koliko su promenile način na koji vidim i doživljavam stvari, dovodeći  celo moje  biće u balans i čineci da živim mnogo  kvalitetnije i srećnije. Bahove kapi deluju potpuno suptilno i vrlo brzo daju vidljive rezultate, a istrajnošću se postižu dugoročni efekti koji su se odrazili ne samo na mene, već su umnogome poboljšali moj odnos sa drugima, čineci da svet gledam iz potpuno drugačije, bolje i srećnije perspektive.
Mislim da nema osobe kojoj Bahove kapi neće učiniti dobro, a Emina svojom smirenošću i strpljenjem će vam pomoći da pronađete uzroke vaših problema i ponovo uspostavite harmoniju sa samim sobom i počnete  da živite život onako kako zaista želite i zaslužujete.

Od sveg srca preporučujem Eminu  jer znam da ćete uz njenu neizmernu i dragocenu podršku pronaći sebe i konačno početi da živite punim plućima.“
Iva S.London