Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Primeri iz prakse

Ja sam najblaže rečeno vrlo čudan pacijent, tvrdoglava, nepoverljiva i sama svoj lekar, iako vezu sa medicinom imam jedino tako sto mi je muž lekar.
Jos od 2000.godine koristim Lexilium i to dozu koju sama sebi odredim prema potrebi. Kad sam čula za Bachove kapi, smejala sam se. Inače i ćerka mi je farmaceut i pokušala je da mi sve to pojasni. Napokon sam dobila Bahove kapi. U tom periodu, avgust 2008. imala sam nekoliko problema: Lexilium 6mg, oscilirajuci krvni pritisak sa velikim vrednostima uz terapiju Monopril 10 mg i bolnu upalu ramena sa bolovima koji su ometali san.
Smeškala sam se na Bahove kapi ali sam počela da ih koristim 3. avgusta 2008. Uz svu moju nepoverljivost počelo je njihovo dejstvo. Lexilium od tada ne pijem, pritisak se regulisao uz redovnu terapiju koju koristim i nema velikih oscilacija, a rame je prestalo da me boli. Prolazili su dani a ja sam sumnjala da će to potrajati, ali ovi rezultati traju i danas. Lexiliuma nema, pritisak je uredu a rame me ne boli. Od tada do danas sam popila 3 bocice. Sada ne pijem kapi ali i dalje je stanje stabilno. Lepo spavam što ranije nije bilo moguće bez Lexiliuma.
G-đa Nada, 59 god. službenik u penziji

Imala sam hronični ekcem dugo godina.Koristila sam sve za šta sam čula da je dobro za ekcem, ali sve to je donosilo samo privremeno olakšanje.Analizirajući kroz razgovor sa praktičarem šta bi mogao biti uzrok ovom mom problem, shvatili smo da on datira mnogo godina unazad tj . kada je počeo rat u  Bosni.Ja sam zivela u Sarajevu i svakodnevno preživljavala strahote.Jedne noći je blizu kuće u kojoj sam stanovala eksplodirala bomba.Bila sam užasnuta.Kasnije sam jedva izašla iz Sarajeva i nekako u to vreme su i počeli moji problemi sa ekcemom.Dobila sam mešavinu Bahovih kapi i prvo sam osetila veliko psihičko olakšanje, bila sam mirnija, bolje sam spavala a posle prve popijene bočice ekcem je počeo da se povlači.Nastavila sam sa uzimanjem kapi i zbog ekcema a i zbog toga sto šam se ja osećala odlično.Kako je vreme prolazilo tako se i ekcem smanjivao …da bi posle tri popijene bočice skroz nestao.
Rada.H.
Studentkinja iz unutrašnjosti, dolaskom u Beograd počela je da se oseća  uznemireno, patila je za porodicom, imala je razne strahove a najvise od ispita.Nije mogla dobro da se skoncentriše na gradivo, plakala je dok je učila misleći da neće uspeti da ploži ispit.Najveća agonija je bila odgovaranje pred drugim studentima.Sve ovo je nju strašno iscrpljivalo, nije imala volje ni za izlaske ni druženje sa prijateljima….veoma često je razmišljala da odustane.
Napravljena joj je kombinacija Bahovih kapi a počela je da  koristi i Rescue Remedy kod izrazito velike nervoze, uznemirenosti pred sam ispit.Počela je vrlo brzo da oseća smirenost, nije više bila u panici, trezvenije je razmišljala , lakše učila , bolje pamtila gradivo i počela je da polaže prve ispite što joj je dalo dodatnu sigurnost.Što je najvažnije više nije razmisljala o odustajanju i lakše je podnosila odvojenost od roditelja.
Studentkinja, Beograd

Život gđe M.S.  licio je na život običnog otirača koji leži ispred ulaznih vrata.Svako je mogao da nagazi na njega i nastavi dalje, ne pomišljajuci na njeno stanje.Svako je mogao da je iskoristi u svoju ličnu korist.Imala je isuviše slabu volju, da bi se bunila i rekla”ne “tuđim zahtevima čak i kad su bili sasvim neopravdani.Nije imala vremena da razmišlja o sebi , o svojim potrebama, o nekim stvarima koje je trebala da učini za sebe, pošto je bila stalno zauzeta “služenjem”drugih- muž, deca,bolesna majka, prijatelji…svi oni su tražili od nje usluge kojima nije bilo kraja.Očajnicki joj je bio potreban fizički i mentalni odmor od naprezanja.Sebični ljudi nisu prestajali da traže svakakve usluge, a ona nije mogla da ih odbije.Rezultat: slom zdravlja, slabost, visok pritisak..Prepisane su joj kapi protiv slabosti volje i protiv fizičke slabosti.Oporavila se za 4 nedelje ovim tretmanom, ali  su joj  ove kapi produžene na još mesec dana da bi ojačala snagu volje.Bila je drugi čovek nakon ovog tretmana pošto je naučila da vrednuje sebe na pravi način.
M.S. , Obrenovac