Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Rock Rose

Rock Rose preparat je za unutrašnju reakciju panike koja je praćena osećanjem terora.Ova esencija je za slučajeve kada se čini da  je situacija beznadežna: posle udesa, iznenadnog oboljevanja, kada je pacijent pun straha i kada je stanje toliko ozbiljno da  njegov strah prelazi na okolinu.

Čak i  kada pacijent nije pri  svesti  mogu  mu  se navlažiti  usne ovom  esencijom. Najverovatnije  će  u  takvim  slučajevima  biti  potreban  još  neki  lek,  npr. Clematis  kada  se  nesvest  čini  kao  duboki san ili Agrimony kod intenzivnih bolova. Može se primeniti kod svih koji od straha  izgube svoja čula, koji su  zaslepljeni strahom tako da više ne primećuju svoju okolinu.
Trenutna  situacija  im  se  često čini  kao  beznadežna  a  kritične  situacije  im  blokiraju racionalno delovanje. Lako se uzbuđuju i  reaguju histerično, ruke se ovlaže i  imaju osećaj  da im  je kamen u stomaku. Česte su noćne more iz kojih se bude okupani znojem. Fizički često imaju astmatične napade,  probadanje i ubrzano lupanje srca.

Daje se i onim ljudima koji uspevaju da odreaguju u nekoj  nesrećnoj situaciji ali ih posle stigne užas i strah- posttraumatski stes.
Bolesti prema kojima ima sklonosti osoba u negativnom stanju   Rock Rose:
akutni stres, nervni slom, nesvestica, očaj, dijareja, impotencija, visok krvni pritisak, krvni ugrušci, paraliza, peckanje u stomaku, anksioznost, noćne more, prestravljenost.