Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Mimulus

Mimulus preparat je za sve vrste poznatih strahova: bolest, siromaštvo, bolovi, samoća, mrak, nesreće i udesi. Svi strahovi svakodnevnog života. Ove osobe svoje strahove i strahovanja zadržavaju za sebe i retko će o njima govoriti sa drugim osobama.

Brzo pocrvene u  licu, fizički su  izrazito osetljivi na hladnoću, buku, jarko  svetlo, glasan  govor ili  intenzivne  mirise. Zbog  plašljivosti izbegavaju da im se drugi obraćaju. Kada su nervozni govor je ubrzan i pričaju mnogo.
Mimulus je  esencija za sve strahove ili fobije kao što je strah od hladnoće, mraka, karcinoma, uopšteno bolesti, smrti, nesreća, udesa, strah od bolnice, budućnosti, samoće, životinja, novih situacija, klaustrofobija, strah pred ispit.Povremeno imaju problem sa govorom koji se manifestuje mucanjem ili nervoznim smejanjem.

Osobe kojima je potreban ovaj preparat su stidljive, često zamuckuju i pocrvene, nesigurne su, oprezne i povučene.Mimulus nam pomaže da se suočimo sa svojim strahom, da ga pogledamo direktno u oči i da shvatimo da smo mnogo snažniji nego što mislimo.  Lakše  se suočavamo sa svakodnevicom.Uliva nam dozu  hrabrosti i saznanje na koji način treba da se suočimo sa svojim strahom, da bi ga prevazišli.

Bolesti  od kojih mogu da  boluju osobe u negativnom stanju Mimulus:
vrtoglavica, napadi panike, nelagodnost u grudima, preterano znojenje, ukočenost, drhtanje, hipohondrija, stidljivost, tikovi, mucanje, gubitak glasa, disleksija, urinarna i fekalna inkontencija, loša periferna cirkulacija, nadimanje, gorušica, kolitis, proliv, suv kašalj, laringitis, astma, prerana ejakulacija, impotencija, amenoreja, dismenoreja, polne bolesti, agorafobija, klaustrofobija.