Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Honeysuckle

Honeysuckle je Bahov cvetni ekstrakt koji pomaže osobama koje emotivno žive u prošlosti i stalno misle na događaje koji su davno prošli.

Radi se o osobama koje su nostalgične i imaju potrebu za nečim davno prošlim. Iako žale i kaju se, nisu u stanju da promene svoje sadašnje stanje, jer stalno gledaju u prošlost.

Ove osobe ili ne mogu da prežale i puste izgubljene osobe ili ne mogu da prebole tužne događaje iz prošlosti ili opet žale za dobrim starim vremenima.

Smrtni slučajevi u porodici ili krugu prijatelja se jako loše prerađuju, a u razgovorima sa drugima se sve vrti oko prošlosti.
Ne postoji interes za sadašnjost i ništa se ne očekuje od budućnosti.
Postoji jaka želja da se vrati u prošlost i ponovo počne od početka.

Honeysuckle pomaže nakon smrtnog slučaja ili nekog drugog gubitka, bez obzira o kojem se radi (gubitak radnog mesta, prijateljstva ili slično).
Deca koja na ekskurziji ili putu pate za kućom mogu uz pomoć ovih kapi lako prebroditi krizu i uživati u novim stvarima i iskustvima.
Ove kapi su takođe jako dobre za starije, usamljene osobe, ali i one koje ne mogu da prihvate da  stare, koje se na primer još uvek oblače kao u svojim dvadesetim godinama, jer nisu u mogućnosti da prihvate da je mladost prošla.

Takođe, ako je jako teško osobi  da se rastane od predmeta iz prošlosti koje više nisu potrebne i samo smetaju, Honeysuckle može pomoći. Honeysuckle može pomoći  i osobama koje skoro svaku rečenicu počinju sa „pre je bilo…“ i koje vide samo pozitivne stvari prošlosti, a negativne potiskuju kao da ne žele da nauče od njih.

Bežanje u prošlost može biti i pokušaj izbegavanja suočavanja sa problemima današnjice.Pozitivni potencijal Honeysuckle je vraćanje mogućnosti življenja u današnjici i shvatanje prošlosti kao nešto što je bilo i što je završeno.
Prošlost se počinje gledati sa distance i u njoj se traži iskustvo koje može pomoći u rešavanju problema današnjice.Život se nastavlja bez žaljenja i kajanja. Starenje se uzima kao nešto normalno i prirodno.
Bolest  od kojih mogu da boluju osobe u negativnom stanju Honeyscucle:
hipohondrija, pospanost, plač, bronhitis, astma, problemi sa žučnom kesom,varenje i menstrualni poremećaji, teška trudnoća, pobačaj, anksioznost, stres, problemi sa venama i respiratornim organima, bolovi u jednoj ili obe ruke sa trnjenjem i utrnulošću prstiju jednostrano, bolovi izmedju pršljenova koji se savijaju pod teretom prošlosti, tuberkuloza.