Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Cerato

Cerato je za osobe koje ne veruju svojim vlastitim osećanjima i razmišljanjima kod donošenja odluka.

Iako su vlastite želje i potrebe poznate, bez obzira na iskustvo i znanje, te iako intuitivno imamo odgovor na pitanje, stalno se drugi pitaju za savet i potvrdu. Tako da se uvažava savet druge osobe, umesto da se osloni na vlastitu potrebu, osećaj i razmišljanje. Osobe se ne usuđuju da rade išta spontano i nerviraju svoju okolinu stalnim pitanjima i traženjem saveta za svaku sitnicu, jer se boje da će sami uraditi nešto pogrešno.
Okolina ove osobe opisuje kao nesigurne, nesamostalne, bez intuicije, ponekad i glupe.Bolesnici su spremni da probaju sve moguće terapije i savete drugih ljudi. Puno se informišu, čitaju, iako nisu spremni da iskoriste novo stečeno znanje.
Odbijaju  intuitivna razmišljanja i odluke i ne veruju vlastitom mišljenju.Ukoliko se donese odluka, već u sledećem trenutku dolazi pitanje da li je bila ispravna ili se trebalo odlučiti za nešto drugo.

Pozitivni potencijal Cerato biljke se pokazuje u verovanju u vlastito znanje, mudrost i intuiciju, te praćenje istih. Na nenametljiv način se postaje sigurniji i odlučniji, nalazi se pravi životni put koji se prati sa zadovoljstvom.
Cerato preparat je za ljude koji su  vrlo nesigurni u sebe , svoje znanje i svoje iskustvo.
Pate od mentalne konfuzije i nedostatka koncentracije, loše koordinacije pokreta…
Uzimanjem preparata osoba stiče veru u sebe i može da brani svoje stavove.Ovaj preparat budi sigurnost.
Bolesti od kojih mogu patiti osobe u negativnom  Cerato stanju:
mentalna konfuzija naročito kod starijih, poremećena ravnoteža i koordinacija, loša koncentracija, hipertenzija, astma, nesanica, anksioznost, stres, zavisnost od duvana, droge, arterioskleroza, sporost u lečenju, neodlučnost, lakovernost