Centar za Bahove kapi i aromaterapiju

Aspen

Aspen je preparat  za ljude koji bez posebnog razloga osećaju iznenadni strah ili brigu i zato su uglavnom nervozni i plašljivi. Ovi ljudi su jako osećajni i senzibilni i imaju takozvano šesto čulo. Strah koji osećaju  može biti i nesvestan i povezan je sa strašnim predosećajima.

Posebno se često javljaju noćne more i panični napadi koji dolaze bez vidljivog razloga.
Tipični Aspen strahovi se mogu javljati i danju i noću, kada su osobe same ili čak u društvu kada ih iznenada obuzme strah ili predosećaj nesreće ili neprijatne situacije.
Napetosti između ljudi, strahovi i problemi koji stoje u vazduhu primećuju pre nego što ih drugi osete. Taj osećaj je toliko intenzivan, da osobe pate zbog toga i te negativne emocije prenose u vlastite osećaje.
Aspen može pomoći i alkoholičarima ili osobama koje su žrtve nasilja.
U pozitivnom smislu se ovom esencijom dobija ununtrašnja sigurnost i sopstveni senzibilitet se može bolje iskoristiti da bi se pomoglo drugim ljudima.
Ova osobina poboljšava međusobnu komunikaciju sa partnerom, decom, prijateljima . Umesto straha od nepoznatog dolazi do vere u sebe i unutrašnjeg mira.
Deca često trebaju ovu biljku, jer su puno osetljivija od odraslih. Oni u snovima prerađuju događaje i doživljaje dana i  bude se uplašena . Aspen pomaže deci da se opuste i da se ne boje mraka, kazne, divljih životinja, veštica, da će ih roditelji napustiti . Aspen vraća deci sigurnost i poverenje.

Bolesti od kojih mogu da boluju osobe u negativnom Aspen stanju:

napadi panike, noćno preznojavanje, vrtoglavica, drhtanje, urinarne infekcije, otežano disanje, šištanje, suv kašalj, štucavica, gubitak glasa, promuklost, astma, bol u stomaku, gastritis, čvorići u grlu, palpitacija, lupanje srca, peckanje u stomaku, hipohondrija, zatvor, prelomi, amputacija, poremećaj seksualnosti, loša erekcija kod muškaraca i kod žena vaginizam.